دکتر مهدی اکبری،طب سنتی،مراغه،دکتر اکبری،مهدی اکبری، سیمرغ سلامتی
سرماخوردگی و آنلفوآنزا
مهر 16, 1397
دکتر مهدی اکبری،طب سنتی،مراغه،دکتر اکبری،مهدی اکبری، سیمرغ سلامتی
ترنجبین
مهر 16, 1397
دکتر مهدی اکبری،طب سنتی،مراغه،دکتر اکبری،مهدی اکبری، سیمرغ سلامتی

دکتر مهدی اکبری،طب سنتی،مراغه،دکتر اکبری،مهدی اکبری، سیمرغ سلامتی

زعفران

 

نام علمی

Crocus staiva

خانواده

Iridaceae
 

طبیعت

گرم و خشک

گیاه شناسی

زعفران ، گیاهی کوچک وعلفی با برگ های خطی و با گل های منفرد است .ساقه گیاه ، از پیاز منشا میگیرد.

مواد موثره

ربگ زعفران مربوط به ماده ای به نام کروسین می باشدو نیز در زعفران مواد چرب، مواد معدنی، موسیلاژ، گلوکوزید، سافرانول، کاروتن، پیکروسین و اسانس فراوان وجود دارد.

خواص دارویی

خواص عمومی

  • نشاط آور قوی
  • نیرو بخش
  • آرام بخش
  • مسکّن
  • مقوّی
  • محرّک
  • ضدعفونی کننده
  • مدر
  • قاعده آور
  • معرّق
  • منضج
  • ضد جریان یافتن ترشّحات
  • محلّل
  • اصلاح کننده ی عفونت خلط بلغم
  • تقویت روح حیوانی و رساننده ی قوّت دارو ها به قلب و اعضا

خواص اختصاصی

  1. دستگاه عصبی
  • مقوی اعصاب و حافظه
  • درمان کننده افسردگی
  • خروج اخلال بلغمی از مغز
  • کمک به خروج جریان خون زیاد از دستگاه عصبی
  • اثتشمام و ریختن آب آن بر سر، برای بی خوابی مفید است

 

  1. دستگاه گردش خون
  • مقوّی و محافظ قلب
  • کاهنده فشار خون
  • کاهنده‌ی کلسترل خون

 

  1. اندام های حرکتی
  • تسکین دهنده درد کمر در خانم ها
  • با عسل، مسکن در و تورّم مفاصل
  • ضماد آن، درهای عضلانی را از بین می برد.
  • کمک به درمان تشنّج
  • مالیدن آن با فرفیون، برای درد مفاصل و نقرس مفید است.

 

  1. سایر خواص
  • اختلالات قاعدگی
  • با عسل، برای ریزاندن سنگ ها
  • سرفه و برونشیت
  • گرفتگی های دماغ و کبد و طحال
  • برای درد رحم و مقعد مورد استفاده است
  • با گلاب وشکر شربتی از آن درست میشود که مقوّی اعضا رئیسه می باشد.
  • سرمه آن ، برای بیماری های چشم مفید است.

طریقه مصرف

موارد مصرف

گردش خون، اعصاب، اندام های حرکتی

موارد منع مصرف

برای خانم های حامله منع مصرف دارد. بوییدن پودر آن، سردرد شدید و رعشه می آورد. مصرف طولانی مدت آن اختلال حواس آورده و مضر اعصاب است. مضر کلیه و ضعیف کننده اشتها و تهوّع آور بوده و مصلح همه‌ی عوارض آن، انیسون و سکنجبین است.

مقدار مصرف

بزرگسالان تا سه قاشق غذا خوری و کودکان : نصف تا یک سوم آن مقدار.

طریقه مصرف:

خوراکی ، دم کرده،‌ پودر و تنتور

مصلح

انسیون، سکنجبین.

قسمت های مورد استفاده

خامه و کلاله‌ی گل ها

بهترین

بسیار زرد و مایل به سرخ و خوشبوی آن است.

بدل

به وزن آن، قسط و هم وزن آن ، دانه‌ی اترج و یک چهارم آن ، سنبل.